Kalemin Aşka Yolculuğu – Viyana

Emine Sağlam Bakan, “Kalemin Aşka Yolculuğu” isimli hat sergisini, Viyana Türk Büyükelçiliğinin Balo Salonunda gerçekleştirdi. Açılışını Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan’ın Pakistan ve Yemen Büyükelçileriyle birlikte yaptığı sergide, Osmanlı hat sanatının incelikleri tarihî binanın ihtişamlı salonunu levha levha süslemişti.

Sergiye ilgi hayli yoğun oldu. Ziyaretçiler arasında Başkonsolos İbrahim Mete Yağlı, Din Hizmetleri Müşaviri Seyfi Bozkuş, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi gibi daha birçok değerli konuk vardı ve sergideki eserlerin büyük çoğunluğu satıldı.

Açılış konuşmasında elde edilecek gelirin Pakistan’daki afetzedelere bağışlanacağını belirten sanatçı, sözlerini şöyle tamamladı:

Bu sanata gönül vereli sekiz yıl oldu. Pek uzun sayılmaz ama o gün bu gündür bu sanatı büyük bir aşkla icra etmeye çalışıyorum. Eserlerini sergilemek, her sanatkâr için gerçekleşmesi ümit edilen bir hayaldir. Benim için de öyleydi. Bu vesileyle Sayın Büyükelçimiz Kadri Ecvet Tezcan Bey ve değerli eşleri Fatma Neslihan Tezcan Hanımefendiye şükranlarımı arz etmek isterim. Ayrıca üzerimde çok emeği bulunan muhterem hocam Aydın Ergün ve çalışmalarımın tezhip sanatı bölümünü icra eden hocamın eşi çok değerli arkadaşım Yasemin Ergün Hanımefendiye ve nihayet bu yolculukta maddi ve manevi destekleriyle daima yanımda bulunan aileme huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ederim.